Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija o benchmarkingu u sektoru vodosnabdijevanja

27/05/2021 - 28/05/2021

Konferencija o benchmarkingu u sektoru vodosnabdijevanja je druga od ukupno tri planirane konferencije koje za cilju imaju jačanje kapaciteta aktera koji se bave pružanjem usluga iz oblasti vodosnabdijevanja u njihovim kontinuiranim naporima da poboljšaju svoje usluge. U tom kontekstu, kao važan alat ističe se benchmarking – proces putem kojeg vodovodna preduzeća stiču uvid u vlastite performanse, uz mogućnost poređenja performansi sa sličnim preduzećima te predstavlja osnovu za identificiranje područja u kojima je potrebno unaprijeđenje i izgradnja kapaciteta.

Na konferenciji se očekuje učešće predstavnika javnih vodovodnih preduzeća, predstavnika njihovih osnivača (općina i gradova) u prekograničnom području BiH – CG, ministarstava za resore vodoprivrede, energetike i zaštite okoliša, fondova za zaštitu okoliša/energetsku efikasnost, agencija za vode, saveza općina i gradova, asocijacija vodovodnih preduzeća, finansijskih institucija, konsultantskih kompanija, nevladinih udruženja, agencija za razvoj i saradnju te drugih relevantnih interesnih strana iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Prvi dan konferencije posvećen je korištenju informacija dobijenih provedbom benchmarking procesa u svrhu kreiranja politika te primjeni indikatora i benchmarkinga u kontekstu ispunjavanja zahtjeva međunarodnih financijski institucija u pogledu mjerenja održivosti projekata. Drugi dan konferencije se fokusira na poboljšanje usluga vodosnabdijevanja upotrebom benchmarkinga koji se pokazao kao efikasan alat za unaprijeđenje performansi vodovodnih preduzeća.

Konferencija se održava preko Zoom platforme 27. i 28. maja 2021. godine. Registrovati se možete preko sljedećeg linka: https://zoom.us/webinar/register/WN_CYJ1chMoSvyVG7KOUmsXNw 

 

Details

Start:
27/05/2021
End:
28/05/2021

©2023 Akcija za povećanje energetske i vodne efikasnosti usluga vodosnabdijevanja. Sva prava zadržana.

Ova stranica je urađena i održava se uz pomoć Evropske unije.
Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost partnera koji implementiraju projekt i nužno ne predstavlja stanovišta Evropske unije.

Log in with your credentials

Forgot your details?