Platforma za razmjenu znanja i učenje je prostor za kontinuirano učenje gdje predstavnici vodovodnih preduzeća i općina mogu iskoristiti znanje stručnjaka i svojih kolega u sektoru. Sastoji se od dva glavna dijela:

1.Online forum

2.Baza dobrih praksi

Što dobivam pridruživanjem forumu?

  • Dijelite znanje i pristupite ekspertizi i podršci. Cilj foruma je pomoći predstavnicima preduzeća u pronalaženju adekvatnih rješenja i poboljšanju politike preduzeća razmjenom iskustava sa stručnjacima i kolegama.
  • Povećajte resursnu efikasnost svog preduzeća ili pomozite kolegama da primijene dobru praksu slijedeći primjer vašeg preduzeća.

  • Podržite prelazak na niskougljični razvoj sektora vodosnabdijevanja.

  • Ojačajte tehnološki razvoj i inovacije.

  • Zaštitite životnu sredinu i promovišite dobre prakse vašeg preduzeća i naučene lekcije.

  • Budite dio zajednice. Korisnici platforme, njeni članovi, ujedno su i pokretači koji će stvoriti dodanu vrijednost kreiranjem procesa “učenja sa kolegama”. Vjerujemo da će svaki član ove zajednice imati koristi od usluga platforme i doprinijeti aktivnostima. Naši stručnjaci su tu da pomognu!

Vidi više

2.Baza dobrih praksi

Dobre prakse o vodnoj i energetskoj efikasnosti u sektoru vodosnabdijevanja mogu se naći diljem Evropske unije. Saznajte više o EU standardima, politikama i praksama i primijenite ih u svojoj općini i vodovodnom poduzeću s ciljem povećanja efikasnosti korištenja resursa i smanjenja operativnih troškova.

Vidi više

©2024 Akcija za povećanje energetske i vodne efikasnosti usluga vodosnabdijevanja. Sva prava zadržana.

Ova stranica je urađena i održava se uz pomoć Evropske unije.
Sadržaj ove stranice je isključiva odgovornost partnera koji implementiraju projekt i nužno ne predstavlja stanovišta Evropske unije.

Log in with your credentials

Forgot your details?